PÜİS, yetkili kurullarıyla sorunları masaya yatırdı

09 Mayıs 2015

PÜİS akaryakıt sektörünün gündemindeki önemli konuları görüşmek üzere tüm yetkili kurullarını topladı. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Türkiye’nin dört bir tarafından PÜİS yöneticileri katıldı.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş’un başkanlığında yaklaşık 4 saat süren toplantıda, başta EPDK’nın görüşe açtığı “Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Kurul Kararı Taslağı” olmak üzere, 10 numaralı yağ adı altında yapılan vergi kaçakçılığı, ÖTV’siz yakıtların illegal olarak piyasada pazarlanması, maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, motorin ve benzinin tek tip hale getirilmesi, bayilerden alınan otomasyon bedelleri, 18 Eylül 2015 tarihinde son bulacak ikinci intifa dönemi gibi sektörün gündemindeki önemli konular masaya yatırıldı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş sektörde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçildiğini belirterek, “Özellikle EPDK’nın görüşe açmış olduğu fiyatlandırmaya ilişkin taslak, bayiler ve dağıtım şirketleri açısından çok önemli düzenlemeler içeriyor. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan yetkili kurul üyelerimizin tümü taslakla ilgili olumlu görüş bildirdi. Toplantıda ayrıca 18 Eylül öncesinde dağıtıcıların bayilerle yapacağı sözleşmelerin tek tip olması yönünde görüş birliğine varıldı. Yıllardan beri PÜİS olarak savunduğumuz kar paylaşımındaki adil yapının, taslağın yürürlüğe girmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Konuya ilişkin PÜİS olarak hazırladığımız kapsamlı görüşü EPDK’ya ilettik. Taslağa ilişkin çalışmanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını diliyoruz” dedi.

Bayi ve dağıtım şirketlerinin iş ortağı olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Okumuş, “EPDK’nın söz konusu taslağı kesinlikle birlikte iş yapmak durumunda olan bu iki kesimin güçlü bağlarını zayıflatmamalıdır. Her zaman olduğu gibi PÜİS olarak biz EPDK tarafından sektörümüz için atılacak her türlü olumlu adımın arkasında duracağız. Her türlü sorunun da diyalog yoluyla çözüleceğine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.